Projektek

A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat sikeresen pályázott „A Rejpál-ház pincéjének kulturális és közösségi térré fejlesztése” érdekében

Szerződés száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00301

Az épület pincéjének a felújításával egy tradicionális soproni, a régi idők Buschenschankjára emlékeztető közösségi teret szeretnénk létrehozni, ahol a város két nemzeti kisebbsége (német és horvát) a törvényben biztosított kulturális autonómia adta lehetőségeket még jobban kihasználhatja. Az épület jelenleg is rendelkezik a két nemzetiség által közösségi térként használt egy-egy teremmel, de ebben a pincében, a falon elhelyezett képekkel és egyéb tárgyakkal, be tudjuk mutatni a soproni bortermelés hagyományait, illetve lehetőség van vendégek fogadására, megvendégelésére, továbbá a két nemzetiség tagjainak kötetlen beszélgetésére is. A pince felújításával a jelenleg kihasználatlan és nem teljesen felújított kapualj és udvari részek is további közösségi funkciókat kaphatnak.

Kedvezményezett neve: Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat

Projekt címe: A Rejpál-ház pincéjének kulturális és közösségi térré fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 20.172.090  forint

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. július 30.

I. MÉRFÖLDKŐ

Befejőzödtek a kivitelezési munkák

A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat sikeresen pályázott a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00301. szerződésszám alatt a német kulturális közösségi ház pincéjének felújítására. A pályázatban 20,1 millió forintot nyert az önkormányzat. A pincehelyiség felújításával egy tradicionális soproni borozót, Buschenschnakot hoztunk létre, ami közösségi helyiségként fog működni, színtere lesz előadásoknak, kötetlen beszélgetéseknek, illetve kiegészítő helyszíne lehet az épület udvarán tartott rendezvényeknek. A projekt kivitelezési munkái 2020. szeptember végén befejeződtek.

Close Menu